השף-קונדיטור מיקי שמו חולק איתנו מתכון מתוק במיוחד לכבוד ראש השנה, לעוגת תפוחים ואגוזים בהל וקינמון. מיקי שמו: "קינמון ותפוח הם שידוך מתבקש, שתמיד עובד. נסו להוסיף גם הל, ותופתעו מהתוצאה".
חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:
3 ביצים גדולות (L)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר
350 גרם (21/2 כוסות) קמח רגיל
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית הל טחון
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
50 גרם חמאה מומסת
2 תפוחי עץ גרני סמית בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות.
- מקציפים ביצים עם שני סוגי סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה.
- מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון והל בקערה נפרדת.
- בקערת ההקצפה מחליפים את המקצף בוו גיטרה, מוסיפים שמנת חמוצה ואת תערובת הקמח לסירוגין ומערבלים. מוסיפים חמאה מומסת, תפוחי עץ ואגוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
- יוצקים לתבניות ומחליקים.
- אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
- מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.
גיוון: מוסיפים 1/4 כפית גױינגױר טחון או 1/4 כפית ציפורן טחון יחד עם הקמח.
טיפ:
לעוגה במרקם אוורירי – מומלץ לנפות את הקמח יחד עם אבקת האפייה והתבלינים בסמוך לשילובם בתערובת.