עלי גפן ממולאים. המתכון. פריחת הגפן בשיאה וזה הזמן להתחיל לגלגל את העלים. מעצבת הפנים וחובבת הקולינריה, עו"ד רות עפרי טאוב, משתפת אותנו במתכון לעלי גפן ממולאים באורז. מתכון מצולם לעלי גפן ממולאים מושלמים.

אם יש זמן טוב להכין עלי גפן ממולאים רי שמדובר בכל יום בשבוע (אתר הבילויים מכור למתוכנים של עלי גפן ממולאים)אם יש זמן טוב במיוחד הרי שמדובר בתקופה בה פריחת הגפן בשיאה וזה הזמן הכי טוב להתחיל לגלגל את העלים היפים. מעצבת הפנים וחובבת הקולינריה, עו"ד רות עפרי טאוב, משתפת את גולשי אתר הבילויים במתכון האישי והמצליח שלה לעלי גפן ממולאים באורז. מתכון מצולם לעלי גפן ממולאים מושלמים.
מתכון לעלי גפן
לעלי הגפן
60-70 עלי גפן טריים או משומרים באיכות טובה
2 לימונים
4 עגבניות
עלי גפן – למילוי
קילו אורז עגול
צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ דק
חצי צרור נענע קצוץ דק
שליש כוס שמן זית
מלח
פלפל
אופן הכנה
- חולטים את עלי הגפן הטריים במים רותחים לדקה עד לשינוי צבע. אם משתמשים בעלים משומרים שוטפים את העלים היטב.
עלי גפן צילום עמיעד טאוב צילום עמיעד טאוב - מסדרים בסיר רחב פרוסות עגבניות לכיסוי תחתית הסיר.
עלי גפן ממולאים צילום עמיעד טאוב - מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי בקערה.
צילום עמיעד טאוב - מניחים עלה עם הצד המחוספס כלפי מעלה ומניחים לרוחבו ככפית מהמילוי.
צילום עמיעד טאוב מגלגלים (לא הדוק מדי) ומניחים מעל שכבת העגבניות.
מוסיפים אורז צילום עמיעד טאוב צילום עמיעד טאוב צילום עמיעד טאוב - מצופפים את העלים בשכבה אחת בסיר.
צפוף צפוף בסיר, צילום עמיעד טאוב - כאשר נסיים למלא את כולם, נסחט לימון אחד שלם ונוסיף את המיץ לסיר, ונפרוס פרוסות מהלימון השני.
מוסיפים מים, צילום עמיעד טאוב - נוסיף מים לכיסוי העלים ונניח צלחת מעליהם למניעת התפרקות העלים.
לא לשכוח לשים צלחת, צילום עמיעד טאוב - נבשל על אש גבוהה עד לרתיחה. לאחר רתיחה נעביר לאש הכי קטנה לבישול של שעה וחצי, שעתיים.
עלי גפן אחרי הבישול, צילום עמיעד טאוב עלי הגפן בגינת משפחת טאוב לפני הקטיפה. צילום עמיעד טאוב