המותג מאסטר שף משתף מתכון של מאפה שושנים נפלא עם קריצה אסיאתית לקרניבורים אמיתיים. אז אם אתם רוציים להפתיע את המשפחה שלכם בארוחה מיוחדת- המתכון הזה במיוחד בשבילכם.
הוראות הכנה:
את הבשר למלית מבשלים מראש וכל הבית מתמלא בניחוחות נפלאים שקשה לעמוד בפניהם. לפני ההגשה ממלאים את הבצק, אופים ומגישים .
לשושנים:
4 כפות טריאקי מאסטר שף
בצק שמרים או פילאס
לתבשיל בקר מפורק:
1 ק״ג כתף בקר, חתוך גס
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן
2 בצלים סגולים, חצויים ופרוסים
5 שיני שום
3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק (ועוד כף צ׳ילי חריף אם אוהבים) של מאסטר שף
1 מחית עגבניות (פאסטה) של מאסטר שף
2 כפות רסק עגבניות של מאסטר שף
1/3 כוס רוטב סויה של מאסטר שף
4 כפות סוכר חום
- מוציאים את נתחי הבקר מהמקרר חצי שעה לפני תחילת הבישול. ממליחים ומפלפלים אותם. מחממים סיר גדול בעל תחתית עבה עם שמן ומטגנים את הבצל 3-4 דקות להזהבה קלה. מוסיפים את נתחי הכתף וסוגרים אותם 10 דקות עד להשחמה.
- מתבלים את נתחי הבשר בשום, רוטב צ׳ילי, סויה, עגבניות, רסק עגבניות, סוכר ומים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעתיים וחצי-שלוש או יותר בסיר לבישול איטי, או שעה בסיר לחץ. ניתן גם להכניס לתנור בחום של 140 מעלות ל 3 שעות. אחרי שעתיים מוודאים שלא חסר נוזלים כדי שהנתחים לא יתייבשו. מערבבים אותם בנוזל.
- כשהבשר רך מאוד, מכבים את האש. מצננים ואז מפרקים לרצועות דקות בעזרת מזלג. בתוך הרוטב שנשאר מהבישול.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- פורסים יריעה של בצק עלים על משטח מקומח. מורחים בטריאקי ומפזרים חצי כמות מהבשר המפורק לרוחב יריעת הבצק. מגלגלים לרולדה, פורסים לשושנים ומניחים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה.
- במידה ועובדים עם בבצק שמרים, מתפיחים חצי שעה לפני שממשיכים לאפייה.
- אופים 35 דקות או עד שהשושנים אפויות היטב.