מרק עגבניות עם אורז .רשת קפה גרג חולקת איתנו מתכון למרק עגבניות עם אורז לימים הקרים של החורף. אתר הבילויים מביא בפניכם מתכון חם לחורף קר ולמטבח מנצח ואולי את המרק הכי שווה שיש בפלטת המרקים של החורף.
מרק עם אורז להכנת כ–5 ליטר
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גבעולים גדולים של סלרי אמריקאי, קצוץ
1 גזרים גדולים מקולפים וקצוצים דק
0.5 כף מטבח שום כתוש
1 קופסאות עגבניות תמר מקולפות, מרוסקות
2 ליטר מים
40 גרם אבקת מרק עגבניות
אבקת מרק עוף, לפי הטעם
מלח, סוכר, פלפל שחור גרוס
100 גרם אורז
אופן ההכנה
לטגן את ירקות השורש בשמן מעורב עם השום
להוסיף את יתרת הרכיבים פרט לאורז.
לבשל כחצי שעה תוך ערבוב, לתקן טעמים ולקראת סוף הבישול להוסיף את האורז
קפה גרג
קפה גרג הוקדם בשנת 1994 במרכז הכרמל שבחיפה על ידי גרג וולף. בשנת 2000 רכשו את הבעלות במקום יאיר מלכה וגלעד אלמוג ובשנת 2008 חבר אליהם השותף ניר אדרי. בהמשך נפתחו סניפים נוספים בישראל, ומרשת חיפאית התפתחה קפה גרג לרשת ארצית.
החל משנת 2010 שלושת השותפים ברשת, יאיר מלכה, גלעד אלמוג וניר אדרי, החליטו להתמקד ברכישת נכסי נדל"ן כדי שישמשו כסניפי הרשת, במקום לשכור שטחים כפי שנהגה הרשת עד היום.
בשנת 2014 הושקה רשת הבת "קפה ביגה" המתמחה במזון בריאות בסגנון צרפתי. הרשת התבססה על חנות לחמים בקריית טבעון בשם ביגה. בעליה רן בן-דוד הצטרף כשותף ברשת החדשה ביגה.