מתכון קליל ובריא של פנקייק בננה המתאים לארוחת בוקר/ביניים או סתם קינוח, שניתן להכין גם עם הילדים, מאת: דנה איבנקובסקי-וכקמן, תזונאית כללית מחוז דרום.
מצרכים:
לפנקייק
2 בננות בשלות
1 ביצה (או חצי כוס רסק תפוחים לגרסה טבעונית)
חצי כפית תמצית וניל
2 כפות שמן
2 כפות סוכר לבן/חום/סילאן
1 כוס חלב (אפשר גם סויה)
1 ורבע כוס קמח כוסמין (אפשר גם לבן)
1/2 כפית סודה לשתייה
מעט שמן/חמאה לטיגון
לרוטב יוגורט-חלבה
1 גביע יוגורט
3 כפיות טחינה
3 כפיות סילאן
הכנה:
- מועכים את הבננות עם מזלג וטורפים פנימה את הביצה.
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה
- מחממים שמן או חמאה במחבת, יוצקים מהבלילה. מחכים להופעת בועות קטנטנות והופכים
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה (ניתן להוסיף/להפחית טחינה וסילאן לפי הטעם).
- להגשה: פירות חתוכים, ממרח חמאת בוטנים או שקדים טבעי, סילאן, מייפל או כל רוטב אחר אהוב.