מתכון סתיו מנצח:סמבוסק מועשר בחלבון

עם בוא הסתיו, מציעה הרבלייף את גרסת הבריאות למאכל האהוב – סמבוסק. החידוש המרענן טמון בתוספת החלבון ההופכת את הסמבוסק המסורתי למועשר בחלבון, מזין ובריא.

 סמבוסק עשיר בחלבון 

 

מרכיבים:

לבצק:

גביע יוגורט בטעם טבעי

180 גרם קמח כוסמין מלא

3 כפות מדידה אבקת חלבון או  2 כפות מדידה אבקת חלבון ו-1 אבקת מרק עגבניות גורמה

חצי שקית אבקת אפיה

קורט מלח

2 ביצים

שומשום או קצח

 

למילוי:

2 עגבניות, חתוכות לקוביות 

גבינה לבחירה: מוצרלה / פטה / בולגרית

עשבי תבלין: בזיליקום, אורגנו

זיתים

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק:

להניח בקערה את קמח הכוסמין, אבקת האפיה, מלח, יוגורט, ביצים, אבקת החלבון (ואם תרצו גם אבקת מרק עגבניות גורמה) ולערבב היטב. ללוש עד שיוצא בצק אחיד (אפשר לקרר מעט בסוף הלישה).

 

  1. להכנת המילוי:

להניח בקערה את כל המרכיבים ולערבב.

 

אם רוצים רוטב עגבניות: להניח את העגבניות בבלנדר ולהוסיף כף שטוחה של אבקת מרק עגבניות. לטחון למרקם אחיד. להוסיף לרוטב את הגבינה, עשי התיבול וזיתים או כל תוספת שהיא לטעמכם.

 

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות. לרדד את הבצק למשטח אחיד, אפשר לקמח מידי פעם. לקרוץ עיגולים ולמלא כל עיגול במילוי. לסגור לחצי ירח ולהדק מסביב עם מזלג. להבריש כל סמבוסק בביצה ולפזר מעט שומשום או קצח. להכניס לתנור ל-10-15 דקות עד שמשחים.

 

סרטון להכנת סמבוסק עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן, 

כולל טיפים לאפייה קלה ומוצלחת:  https://www.youtube.com/watch?v=FY9Zdrj1cT8

 

מתכון לסמבוסק בריאות
מימין השף אושר אידלמן והשף אודי ברקן הכנת סמבוסק צילום אלעד ברנגה
מתכון לסמבוסק בריאות
צילום אלעד ברנגה
מתכון לסמבוסק בריאות
סמבוסק צילום אלעד ברנגה

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן