רשת קפה גרג, חולקת, מתכון חגיגי, טעים במיוחד ועשיר בטעמים. להכנה קלה בבית – פילה סלמון בלימון ותפו"א .
מצרכים:
מנת דג סלמון 250 גרם
50 גרם פטרוזיליה קצוצה
25 גרם שום קצוץ
15 גרם שמן זית
3 גרם מלח
1 גרם פלפל שחור
1/2 לימון
הוראות הכנה:
1.מחממים מחבת היטב.
- מורחים את המחבת בשמן ומניחים את הדג עם העור על המחבת.
- מתבלים היטב במלח ופלפל כ 2 דקות וצורבים את הדג מכל הכיוונים ומניחים במגש.
- מערבבים בקערה את הפטרוזיליה, שום ושמן זית, מערבבים היטב ומורחים את הדג בצורה שווה.
- מזלפים את הלימון על הדג.
- מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הדג לתנור למשך 5 דקות.
תוספת תפו"א- מצרכים:
2 תפו"א בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
סיר עם שמן
30 גרם פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום קטושה
מיץ מ 1/2 לימון
3 גרם שמן זית
מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר עם מים את התפו"א (1/2 בישול).
- מסננים את התפו"א ומקררים.
- מחממים את הסיר עם השמן ומטגנים את התפו"א היטב.
- ברגע שקוביות התפו"א מוכנות, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- מסדרים בצלחת ומניחים לצד הדג.
בתיאבון….