מתכוני מרקים

קרדיט לתמונות PIXABAY

מרק הוא תבשיל ומאכל נוזלי, חם או קר (בדרך כלל חם), והוא ידוע כמאכל המתאים בעיקר לעונה הקרה ולחודשי החורף, אך רבים מהישראלים אוכלים מרקים כל עונות השנה, גם בקיץ החם והלוהט. לכל משפחה יש מתכונים אהובים למרקים, חלק מהמתכונים עוברים מדור לדור. אם גם אתם אוהבים לאכול מרק כדאי לכם להכיר את המתכונים הבאים.

רגע לפני הצגת מתכוני המרקים שאתם יכולים להכין בקלות בבית, מומלץ להשתמש במים איכותיים שעברו סינון. כיום יש דגמים שונים של ברי מים מתקדמים המאפשרים מילוי מים בסיר הגדול בצורה נוחה ופשוטה, בלחיצת כפתור.

מתכון למרק כתום

מרכיבים:

2-1 גזר קלוף ופרוס לחתיכות

1 בצל גדול קצוץ

1 בטטה קלופה ופרוסה לעיגולים

5-4 שיני שום (לקצוץ)

1 כוס עדשים כתומות

1.5 ליטר מים

חצי כפית ג'ינג'ר טרי (קצוץ)

תבלינים לפי הטעם האישי (מלח, פלפל, כורכום)

אפשר להוסיף קוביות דלעת ושליש חב' שמנת בישול

הוראות הכנה:

  • לטגן את הבצל בסיר במעט שמן עד הזהבה
  • להוסיף שום קצוץ
  • להוסיף גזר, בטטה ועדשים ולערבב היטב
  • להוסיף מים
  • להוסיף תבלינים ולהביא לרתיחה
  • להמשיך לבשל על אש קטנה במשך 45 דקות
  • לטחון את המרק בבלנדר ידני ולהגיש

מרק אפונה

מרכיבים:

1 בצל (בינוי או גדול) קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

1 גזר חתוך לקוביות

4-3 עלי סלרי

2 כוסות אפונה יבשה

7-6 כוסות מים חמים

תבלינים (מלח, פלפל שחור, כמון וכורכום)

הוראות הכנה:

  • לטגן את הבצל בתוך סיר עד הזהבה
  • להוסיף שום וגזר ולערבב כשתי דקות
  • להוסיף אפונה יבשה ולשפוך את המים לסיר
  • להביא לרתיחה תוך כדי תבלון
  • לכסות את סיר המרק ולבשל על אש נמוכה כ-40 עד 45 דקות
  • לטעום ולשפר טעמים

מרק ירקות עם שעועית

מרכיבים:

1 בצל גדול או בינוני קצוץ היטב

6-4 שיני שום (קצוץ)

3-2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

2 גזר קלוף (פרוסות)

201 קישוא (פרוסות או קוביות)

1 קולורבי חתוך לקוביות

3-2 גבעולי סלרי חתוכים

כוס שעועית לבנה (אפשר קפוא)

1.5 ליטר מים חמים

תבלינים לפי הטעם האישי (מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה, כמון)

אפשר להוסיף ירקות נוספים לפי בחירה

הוראות הכנה:

  • לטגן את הבצל בסיר גדול במעט שמן, עד הזהבה
  • להוסיף גזר, תפוחי אדמה וקולורבי ולטגן קלות כשתי דקות
  • להוסיף שעועית לבנה ולשפות מים רותחים בסיר
  • להוסיף קישוא וסלרי
  • להביא לרתיחה, לתבלן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר עם מכסה
  • לבשל על אש נמוכה עד שהשעועית רכה
  • לטעום ולתקן תבלון

מרק כרובית

מרכיבים:

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן או בינוני קצוץ היטב

4-3 שיני שום קצוצות

1 תפוח אדמה בינוני (קלוף וחתוך לקוביות)

1 קישוא בינוי או גדול חתוך לקוביות

800 גרם פרחי כרובית (לקצוץ)

6 כוסות מים חמים

חופן של עלי פטרוזיליה

תבלינים לפי הטעם האישי (מלח, פלפל, כמון)

כדאי לשדרג את המרק עם שליש קרם קוקוס או שמנת לבישול, מומלץ להוסיף אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • לטגן את הבצל בסיר במעט שמן זית, עד הזהבה
  • להוסיף שום קצוץ ולערבב כדקה
  • להוסיף לסיר את הירקות ולערבב כשתי דקות
  • להוסיף מים חמים או רותחים לסיר, לתבלן ולהביא לרתיחה
  • להנמיך את הלהבה לאש קטנה ולבשל כ-40 דקות עד שהירקות רכים, לכסות את הסיר עם מכסה
  • לטחון את המרק באמצעות בלנדר ידני עד למרקם חלק ואחיד יחסית
  • לתקן תבלון, לבשל עוד 10 דקות על אש נמוכה ולהגיש חם

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן