פסטה כוסמין: מתכון מנצח לרגל יום הפסטה הבינלאומי

 יום הפסטה הבינלאומי עם תבליני מימון

חברת "תבליני מימון" מגישה לרגל יום הפסטה הבינלאומי מתכון מנצח:  פסטה כוסמין ותירס: מאפה מיוחד ליום הפסטה הבינלאומי!

מתכון למאפה פסטה  עשיר ומגוון, קל הכנה וטעים, עם תירס ופלפל שחור.

תבליני מימון, חברת התבלינים המובילה והנמכרת ביותר בישראל, מגישה לרגל יום הפסטה הבינלאומי, מתכון מנצח!

המאפה יכול להתאים כמנה עיקרית, כארוחת ביניים וכן כתוספת, לצד סלט ירקות רענן. 

בתיאבון!22

 פסטה כוסמין
מאפה פסטה כוסמין ותירס תבליני מימון צילום חיים יוסף

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 

1 חבילת פסטה כוסמין מלא 

3 קלחי תירס טריים

1 כפית מלח 

½ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

2 גבעולי טימין

3 כפות שמן זית

להגשה: פרמז'ן מגורד

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. 
  2. מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים וטוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית. 
  3. מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו, יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב. 
  4. מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים. 
  5. מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב. 
  6. מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים.

 

פסטה כוסמין ותירס
מאפה פסטה כוסמין ותירס תבליני מימון צילום: חיים יוסף

יתרונותיה של פסטה כוסמין ולמה כדאי לשלב אותה במאפים ובישולים בבית:

מה זה כוסמין?

דגן הכוסמין הוא אחד מ 5 מיני דגן שמוזכרים בתורה.

והוא מכיל גלוטן.

טעות נפוצה היא הבלבול בין כוסמין לכוסמת: כוסמין הוא לא כוסמת, שהיא בכלל קטנית.

כוסמין דומה במראה ובהרכב לחיטה ולשיפון, כי כאמור הוא אחד ממיני הדגן, כמותם.

הכוסמין גדל כמו חיטה, כשיבולת ובתוכה גרגרים, שמהם מפיקים קמח. את קמח הכוסמין.

לכוסמין יתרונות רבים: כמות החלבון גדולה משמעותית לעומת קמח לבן, הרכב הגלוטן קל יותר לעיכול,מכיל יותר מינרלים בהשוואה לחיטה ועוד.

מומלץ לשלב את הדגן הנפלא הזה בכל הזדמנות ועכשיו גם במתכון המעולה הזה שהכנו לכם למאפה פסטה!

בתיאבון.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן