ארוחה קלה להכנה וטעימה – פסטה ירוקים :המותג ברילה מציע מתכון מנצח של פסטה ירוקים!
קל להכנה, טעים והכי מפנק שיש- חגיגה של ירוקים שיפה לגוף ולעין .
ארוחה קלה להכנה, צ'יק צ'ק ויש לכם ארוחה עם כל אבות המזון, חמה וטעימה.
לארוחת צהריים או ערב עם הילדים , מתאים לכל המשפחה.
מרכיבים (5 מנות):
- 1 חבילה פסטה גירנדולה (או פוזילי)
- 6 תחתיות ארטישוק מבושלות חתוכות לרבעים, או פרוסות עבות.
- 2 זוקיני פרוס לפרוסות בעובי של חצי ס"מ
- 6 עלי מנגולד פרוסים לרצועות
- 4 שיני שום פרוס
- 4 כפות שמן זית
- כוס יין לבן
- חצי כפית מלח
- כף סילאן
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כפית קליפת לימון מגוררת
- 100 גרם שקדים מולבנים קלויים
- 100 גרם פרמזן מגורר – להגשה לא חובה.
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים – לא שוטפים.
- במחבת רחבה מניחים שמן זית, תחתיות ארטישוק, וזוקיני, מטגנים כ- 6 דקות
- מוסיפים עלי מנגולד, שום, מלח, פלפל וקליפת לימון מגוררת, מוסיפים יין לבן וכף סילאן ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את הפסטה למחבת הרחבה ומערבבים.
- מגישים בקערה חגיגית רחבה ומעל שקדים.
- ניתן להגיש עם פרמזן מגורר וניתן בלי כדי לשמור על המנה פרווה.
יתרונותיה של פסטה כוסמין ולמה כדאי לשלב אותה במאפים ובישולים בבית:
מה זה כוסמין?
דגן הכוסמין הוא אחד מ 5 מיני דגן שמוזכרים בתורה.
והוא מכיל גלוטן.
טעות נפוצה היא הבלבול בין כוסמין לכוסמת: כוסמין הוא לא כוסמת, שהיא בכלל קטנית.
כוסמין דומה במראה ובהרכב לחיטה ולשיפון, כי כאמור הוא אחד ממיני הדגן, כמותם.
הכוסמין גדל כמו חיטה, כשיבולת ובתוכה גרגרים, שמהם מפיקים קמח. את קמח הכוסמין.
לכוסמין יתרונות רבים: כמות החלבון גדולה משמעותית לעומת קמח לבן, הרכב הגלוטן קל יותר לעיכול,מכיל יותר מינרלים בהשוואה לחיטה ועוד.
מומלץ לשלב את הדגן הנפלא הזה בכל הזדמנות ועכשיו גם במתכון המעולה הזה שהכנו לכם למאפה פסטה!
בתיאבון.
המתכון באדיבות המותג "ברילה"