חלוה בטעם מלבי – חברת "אחוה" משיקה חלוה חדשה בטעם מפתיע וממכר: מלבי!
שילוב מפתיע ומעולה של חלוה ומלבי -שווה לנסות ומהר.
חלוה בטעם מלבי מכילה קוקוס קלוי, שברי אגוזים, מי ורדים וצבע אדמדם על בסיס טבעי, המעניקים לחלוה ארומה מיוחדת וטעם של הקינוח המוכר והאהוב !
תזונה זה גם חשוב
החלוה בעלת 12% חלבון, 6 גרם סיבים תזונתיים, 80 מ"ג סידן ו-3 מ"ג ברזל, תימכר במגשית מיוחדת במשקל 400 גרם ובמחיר ללא תחרות
מה המקור של המלבי
מלבי הוא במקורו טורקי ונקרא שם muhallebi
המלבי הוא למעשה ]ודינג מוצק שמגישים כקינוח, מכינים אותו לרוב עם חלב או על בסיס מים , מוסיפים קורנפלור שתורם למרקמו המוצק, סוכר והכי חשוב- תמצית מי ורדים אשר נותנת את הטעם המיוחד.
מאכל המלבי נקרא הרבה פעמים פשוט- סחלב קר, ויש גם סחלב חם .
במקור של המקורות היה נהוג להכניס במלבי במקום קורנפלור אבקה של פקעות סחלבים מיובשות כמו orchis mascula
היום אפשר להשיג אותה רק בחנויות לתבלינים או בשווקים ערביים כמו לדוגמא בירושלים.
בימי הביניים היו קינוחים שמזכירים את הסחלב ברחבי אירופה שם פשוט היו מכינים אותו עם משקה שקדים טבעוני או שקדים מרוסקים ומסמיכים עם עמילן,
בדרך כלל מגישים את המלבי הטעים עם פתיתי קוקוס מעל או מי שלא אוהב, רק בוטנים וסירופ מתוק ואדום של מי ורדים.
טעייים!
מאיפה החלוה?
חלוה היא ממתק מוצק שמבוסס על טחינה וסוכר! בישראל החלוה פופולארית מאוד וניתן למצוא אותה במגוון טעמים,
במקור היא מגיעה מפקיסטן, איראן ואפילו בלארוס ואוקראינה- הייתם מאמינים?!
היא נפוצה מאוד היום במזרח התיכון ובטורקיה אפילו נחשבת למאכל לאומי,
עכשיו כשהיא מתאחדת עם המלבי אפשר לומר שנוצר להיט חדש על המדף!
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: כ-13 ₪ לאריזת 400 גרם.