קלצונה במילוי פטריות, פלפלים, ברוקולי, גבינות וטונה עם פלפל חריף
4 יחידות
מצרכים:
לבצק:
4 כוסות קמח
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
1/2 1 כוסות מים מהברז.
מלית:
1 קופסת טונה סטארקיסט עם פלפל חריף
5 פטריות פרוסות ומטוגנות במעט שמן זית
3 ברוקולי מאודה
2 פלפלים קלויים
טפנד:
1 כוס רוטב עגבניות
זיתים/ עגבניות מיובשות / פסטו – מוכן או כוס רוטב עגבניות (1 כף מכל טפאנד)
עלי בזיליקום קצוצים
150 גרם גבינה בולגרית
150 גרם מוצרלה מגוררת
1 ביצה טרופה להברשה
הוראות הכנה:
הכנת הבצק:
- מערבלים קמח, מים, שמן זית, שמרים וסוכר.
- עם קבלת הבצק מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד.
- מכסים את הקערה ומתפיחים שעתיים עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מרדדים על נייר אפיה מקומח קלות לעיגול, מורחים על חציו טפנד או רוטב עגבניות, גבינות, אחד מהירקות ועלי בזיליקום. חשוב להקפיד להשאיר שוליים ללא רוטב ומלית.
- מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. חורצים קווים לעיטור הבצק לפני האפייה ומברישים בביצה טרופה.
- אופים 15 דקות בחום 220 מעלות עד שהמאפים שחומים.
