המותג מאסטר שף מציג מתכון נפלא ללחם זיתים מהיר ללא שמרים. פינוק אמיתי לחגים ולסופי שבוע.
מרכיבים לתבנית לחם מלבנית:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח תופח
100 גרם קמח תירס/פולנטה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
280 מ"ל (1 כוס + 3 כפות) רויון
2 כפות שמן או חמאה מומסת
2 ביצים
80 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
1 חופן זיתים ללא גלעין של מאסטר שף, חצויים
4 כפות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית הלחם.
- בקערת ערבוב גדולה שמים את הקמח, קמח התירס, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח והסוכר ומערבבים.
- בקערה נפרדת שמים את הרויון, השמן או החמאה, הביצים והמים וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את התערובת הרטובה לתוך התערובת היבשה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים כמעט את כל הפרמז'ן והזיתים (שומרים קצת לפיזור מעל המאפה), את עשבי התיבול, ומקפלים לתוך הבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ומפזרים את יתר הגבינה והזיתים.
- אופים כ-25 דקות, או עד שהכיכר תופחת ומזהיבה. קיסם שננעץ במרכז הכיכר אמור לצאת יבש ללא פירורים.
- משאירים בתוך התבנית ל-15 דקות והופכים בזהירות על הרשת.
- מגישים עם חמאה. שומרים בכלי אטום במקרר.
בתאבון…